Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Tezhib Nedir? Ne Anlama gelmektedir?
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimi olarak Tezhib Nedir? Tezhib Hakkında Genel Bilgiler
Tezhib terimi bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimidir. Genel olarak Tezhib, Tezhip bir süsleme sanatıdır. Yazma kitapların daha çok da Kuran-ı Kerimin sayfa kenarlarının yaldız ve boya ile süslenmesidir. Bu sanatla uğraşan erkeklere müzehhip, kadınlara da müzehhibe denir.
Tezhib Terimi Nedir? | |
Kategori | Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi |
Terim Anlamı | Tezhip bir süsleme sanatıdır. Yazma kitapların daha çok da Kuran-ı Kerimin sayfa kenarlarının yaldız ve boya ile süslenmesidir. Bu sanatla uğraşan erkeklere müzehhip, kadınlara da müzehhibe denir. |
BENZER TERIMLER
Türbedar Nedir?
Türbelerin bakımı ile uğraşan ve gelen ziyaretçileri bilgilendiren görevli, türbe bekçisi.
Töre Nedir?
Bir toplulukta benimsenmiş yerleşmiş kuralların, gelenek ve göreneklerin, ortak alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü. Orta Asya Türk devletlerinde yazısız hukuk kuralları.
Tezhib Nedir?
Tezhip bir süsleme sanatıdır. Yazma kitapların daha çok da Kuran-ı Kerimin sayfa kenarlarının yaldız ve boya ile süslenmesidir. Bu sanatla uğraşan erkeklere müzehhip, kadınlara da müzehhibe denir.
Tuba Nedir?
Cennette bulunduğuna inanılan, kökü yukarda, dalları aşağıda, büyük bir ağaç.
Tevhîd Nedir?
1- “Allahtan başka ilah yoktur, Muhammed onun resulüdür.” anlamına gelen “La ilahe illallah, Muhammedün resulullah.” cümlesine kalp ile inanıp dil ile söyleme. Allahın var ve bir olduğuna inanmaktır.
2- Allahı zatında, sıfatlarında ve fiillerinde birleme, tek ve eşsiz olduğuna inanma, ona hiçbir şeyi şirk koşmadan ibadeti yalnızca Allah için yapma.
3- Birleme, bir şeyin bir olduğuna karar verme, tek kılma.
Tezhip Nedir?
Yaldızla süsleme. Bir yazı veya kitabı yaldız veya boya ile süsleme.
Töre Nedir?
1- Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.
2- Bir toplumdaki ahlaki davranış biçimleri, adap.
Tezahür Nedir?
Belirme, görünme, gözükme, ortaya çıkma, oluşma, açığa çıkma.